Zadnja sprememba: 1. 1. 2021

Odstop od naročila pred dostavo

Če kupec po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko emaila na naslov info@rehar.com, vendar le do trenutka pred odpošiljanjem naročenih izdelkov.

Pravica do odstopa od nakupa

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@rehar.com) nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo je na voljo TUKAJ.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: Kovinopasarstvo Rehar d. o. o., Zaloška Gorica 12, 3301 Petrovče, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupec mora izdelek vrniti ponudniku nerabljen, nepoškodovan, zapakiran v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Delna povračila kupnine niso na voljo. Primer: če ste naročili 4 izdelke, morate za vračilo kupnine vrniti vse 4 izdelke.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun oz. kopijo računa za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Kupnina oz. vračilo plačila bo kupcu povrnjena po prejemu pošiljke ter ko ponudnik potrdi, da so bili vrnjeni izdelki v skladu s prejšnjim odstavkom. Vračilo plačila bo ponudnik opravil v 14 dneh od te potrditve.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Na transakcijski račun kupca se vrne le vplačani znesek, kupcu pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Po izvedbi vračila kupnine bo kupec prejel potrditveno sporočilo preko emaila.

Reklamacij, ki nimajo ustrezne dokumentacije (npr. kopija računa), ne obravnavamo.

Reklamacija / Garancija / Zamenjava izdelka z napako

Za pomoč pri reklamacijskem zahtevku / uveljavljanju garancije / zamenjavi izdelkov z napako je potrebno poslati sporočilo na info@rehar.com. Obrazec, ki ga je potrebno obvezno izpolniti in priložiti, vam bomo poslali kot odgovor na vaše sporočilo.

Ponudnik je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom ponudnika.

Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim izdelkom. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z reklamacijskim zahtevkom / uveljavljanjem garancije / zamenjavo izdelkov, je strošek vračila.

Za uveljavljanje teh zahtevkov veljajo pogoji, ki so opisani na spletni strani Garancija.

Odgovornost za stvarne napake

Ponudnik odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Ponudnik odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Kupec lahko za vsak kupljeni izdelek v primeru napake uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake. Napaka je po ZVPot stvarna:

  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako na izdelku reklamira pri ponudniku, in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda. Če napaka ni sporna, bo ponudnik čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugodil kupčevemu zahtevku.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.